About me

Hoi, ik ben Janiek. Geboren in 1994 in het altijd gezellige Eindhoven. Ik ben altijd gek op taal geweest. In mijn kinderkamertje stond een boekenkast die een complete, grote muur in beslag nam met een verzameling waarvan menig kinderboekenliefhebbers hart sneller gaat kloppen. Ik kende ze allemaal van begin tot eind en van eind tot begin. Vanaf het moment dat ik zelf leerde schrijven, was het voor mij duidelijk… Ik word later schrijfster!

Oke, het is inmiddels ‘later’ en een echte JK Rowling ben ik (nog!) niet.  Wel ben ik nog steeds dagelijks gepassioneerd bezig met de Nederlandse taal. Ik heb mijn studie Media, Informatie en Communicatie met het afstudeerprofiel Nieuws&Media aan de Hogeschool van Amsterdam in 2016 afgerond en heb inmiddels ontzettend leuke ervaringen in de mediawereld opgedaan. Zo heb ik als tekstschrijver ervaring opgedaan voor verschillende bedrijven zoals EenSuccesvolBedrijf, STOX Vloeren en Keukens, My Corfu Dream en schreef ik blogs voor verschillende websites. Ook heb ik anderhalf jaar lang met ontzettend veel plezier meegewerkt op de hoofdredactie van het online vrouwenmagazine ShePostsOnline.nl, waar ik dagelijks over allerlei verschillende onderwerpen schreef. Alle artikelen zijn op deze website te vinden, onder het kopje ‘Blog’.

In 2017 besloot ik het roer om te gooien om mijn andere passie, reizen, wat meer aandacht te geven. Ik werd aangenomen bij de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij als stewardess en er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor me open. De eerste drie jaar heb ik me volledig overgegeven aan het reizen en was er eigenlijk geen ruimte voor iets anders. Inmiddels ben ik er klaar voor om mijn twee grote passies te gaan combineren en kijk ik uit naar alle mooie projecten waar ik aan mee mag gaan werken.

Dingen waar ik heel blij van word:

Reizen, boeken, schrijven, vliegtuigen, muziek, koken, schattige hondjes, zon, zee, palmbomen, vers fruit, gezelligheid, borreltjes en barbecues, roadtrips en natuurlijk mijn überlieve familie en vrienden!