De allereerste avocado-bar van Europa Avocado is de Nutella van gezonde mensen

Alle avocadoliefhebbers kunnen in hun handjes klappen, in maart opent namelijk de allereerste avocado-bar van Europa… In onze eigen hoofdstad!

Amsterdamse vrienden

De Amsterdamse vrienden Ron Simpson, Julien Zaal en Jaimie van Heije werken zich elke dag te pletter om in maart de deuren van The Avocado Show te openen. Hier kunnen avocado-liefhebbers terecht voor ontbijt, lunch, diner of een lekkere avocadoburger na het stappen.

Het begon allemaal…

Ik sprak met Ron over de voorbereidingen en toekomstplannen van The Avocado Show. Ik verwachtte een heel verhaal over een maandenlange voorbereiding en planning voordat de stap echt genomen werd; maar nee. “Ik bedacht het op donderdag en belde Julien. Op vrijdag hadden we het samen uitgewerkt op papier en had hij de naam verzonnen. Daarna belden we Jaimie voor wat financieel advies en die vond het idee zo leuk dat hij mee wilde doen. Die dinsdag vonden we een pand in de Pijp and the rest is history.” Kijk, daar houden we van!

Avocado is de Nutella van gezonde mensen

Ron en Julian zijn allebei concept creators. Ze waren al een tijdje bezig met het idee om een eigen zaak te beginnen. Wat voor zaak? Dat mocht van alles zijn. Een bar, een club, een restaurant… De twee mannen wisten dat monorestaurants het wereldwijd erg goed doen en de link naar avocado was al snel gemaakt. Avocado is nou eenmaal de Nutella van gezonde mensen. Zo veelzijdig, gezond en yummy dat ze dachten: Waarom is dit er nog niet? Ron: “Als je dat hardop vraagt, dan moet je het meteen doen. So we did.”

Het avocado dreamteam

Ron vertelt dat alles meteen op zijn plek viel. “Jaimie wist wat voor gerechten het moesten zijn, ik zag meteen al een interieur voor me, Julien had de naam echt meteen en samen ontwikkelden we de rest in no-time.” Alle drie de mannen zijn creatievelingen. Ze hebben originele ideeën, sterke meningen en durven een risico te nemen om ergens iets moois van te maken. Het liefst doen ze alles zelf. “We zijn een avocado dreamteam omdat we er letterlijk geen seconde over na hoefden te denken. Dit is gewoon iets wat ons heel tof lijkt om te doen. We doen het met liefde”, vertelt Ron.

Rolverdeling

Er moet nog ontzettend veel gebeuren voordat de avocado-droom werkelijkheid wordt, maar de drie mannen werken elke dag tot diep in de nacht om dit zo snel en vooral zo perfect mogelijk te laten gebeuren. Julian en Ron gaan zich verdiepen in de ontwikkeling van het merk. Er mag nooit een saai moment voorkomen. Nieuwe specials, evenementen en merchandising zijn hen op het lijf geschreven. Jaimie richt zich meer op de gerechten en de foodstyling. Uiteraard wordt alles samen geproefd!

Ron’s verwachtingen van de komende tijd

“Ik verwacht een gekkenhuis in het begin en een avocadovalhalla erna. Een vrijdagmiddag in april ziet er voor ons zo uit: een mooie mix van avocadolovers from around the world en ook die-hard Amsterdammers die samen de lekkerste gerechten en drankjes komen doen. Everybody happy and laid back in een good vibes sfeertje met goede service en fantastische gerechten.”

Als grote avocadoliefhebber ben ik erg benieuwd wat we allemaal kunnen verwachten. Volgens Ron zijn de mogelijkheden eindeloos. Avocadoburgers, smoothies en zelfs frietjes: alles kan! Ik kan niet wachten totdat The Avocado Show zijn deuren opent en na het zien van de volgende foto’s, weet ik zeker dat ook jullie super-enthousiast raken.

Klik voor voor de Facebookpagina en het Instagramaccount. Houd ook onze website goed in de gaten, want er komt nog iets leuks aan…

Afbeeldingen: Instagram