Financiële detox Week 2

Wat fantastisch, die financiële detox! Na anderhalve week merkte ik al een verschil. Het boek zelf is inspirerend, er staan heel veel handige tips in om je administratie op orde te brengen en houden. Dit was dan ook het doel van week 2.

Deze week begon met een reisje naar Atlanta met mijn werk. Daar was ik blij mee, want Atlanta is best een saaie stad waar niet veel te beleven is. Vol goede moed nam ik mijn laptop mee zodat ik daar eens uitgebreid aan de opdrachten voor week 2 kon gaan werken. Op deze manier zou ik vast en zeker niet verleid worden om geld uit te gaan geven, dacht ik.

Meestal als ik me voorneem om niks te gaan doen en even mijn rust te pakken op de route, heb ik een vreselijk gezellige crew. Ook deze keer was dat het geval. Ik kon ontzettend goed opschieten met mijn ‘maat’ (zo noemen we de collega waar je mee in de keuken staat) en kon dan ook de verleiding niet weerstaan om mee naar de mall te gaan voor een gezellig kopje koffie en wat etalagewinkelen.

Ik zweer het, ik had nog geen 50 meter gelopen en de ellende begon al.

Met een lichtelijk jetlaghoofd slenterde ik rond en mijn haar zat in een warrige knot. Ik werd aangesproken door een jongen die vroeg waarom ik mijn haar zo wegstopte terwijl ik duidelijk een grote bos met mooie krullen heb. Ik had allang door dat hij me iets wilde verkopen, maar ik antwoordde toch. Kort, maar krachtig: “ik had er gewoon even geen zin in”.

En toen had hij me. Alles waar ik mee struggle –op haargebied- wist hij me te vertellen. Droge hoofdhuid, pluishaar, niks mee te bereiken behalve in een knot of staart frotten. Mijn haar fohnen is het slechtste idee op de wereld en een aantal jaar geleden heb ik ook op de harde manier (lees: een bos vol dood haar) geleerd dat steiltangen ook niet veel goeds brengen. Ik wil het wel, maar het kan gewoon niet.

Uiteraard had hij het perfecte product voor me. “Gooi je haar los!”, riep hij. Oh nee hé, daar gaan we… dacht ik nog.

En ja hoor, daar kwam een mooie roze steiltang tevoorschijn. Hij pakte een warrig plukje dat alle kanten uitstond, ging er één keer overheen met de Magische Tang… En het was glad. Shiny. Gezond. Mooi. Prachtig. Shit! Bang voor het antwoord vroeg ik hoeveel dit mooie tangetje mocht kosten. “Normaal 230 dollar, maar voor jou kost ie ‘maar’ 165 dollar!”. Crap. Ik kreeg er ook nog een lekker aloë vera haarmasker bij, een leuke reistas voor mijn steiltang èn een handige kam die het steilen nog makkelijker maakt. Ik MOEST het ding hebben. Ik kon me geen leven meer voorstellen zonder deze steiltang.

Voordat ik het wist, liep ik met een grote roze tas, prachtig gestyled haar èn een zwaar schuldgevoel naar mezelf, het winkelcentrum in. Tot zover de eerste week van mijn financiële detox… #faal