Gezond het nieuwe jaar in Deel 1: Skinny Moussaka

Ok, het is best gevaarlijk om aan de klassiekers te sleutelen. Vertel dit maar niet door aan je Griekse vriendjes en vriendinnetjes. Pauline van de website Uit Pauline’s Keuken deelde dit receptje met ons en ik vind het een groot succes. Hartstikke handig voor Vanaf 1 Januari. Het recept is voor 4 personen en kan geserveerd worden met een lekkere, Griekse salade.

Wat heb je nodig?

500 gr rundergehakt
300 gr ricotta
100 gr Parmezaan
3 grote aubergines
2 uien
2 teentjes knoflook
2 blikken met tomatenblokjes (400 gr)
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
2 theelepels oregano (gedroogd)
Peper en zout
Olijfolie

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Versnipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een pan met wat olijfolie
  • Doe het gehakt, kaneel, nootmuskaat, oregano en peper/zout erbij
  • Even bakken, voeg daarna de tomatenblokjes bij en laat het even sudderen
  • Snijd ondertussen de aubergines in hele dunne plakjes. Ik deed dit met een kaasschaaf
  • Grill de aubergines aan beide kanten goudbruin en voeg wat peper en zout toe
  • Meng ricotta en parmezaan en zet dit even apart
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie
  • Maak een laagje van het gehakt/tomatenmengsel
  • Leg daar schijfjes aubergine op
  • Leg daar weer een laagje gehakt/tomatenmengsel op
  • Leg daar weer schijfjes aubergine op
  • Ga zo door totdat het op is, eindig met een laag aubergine
  • Verdeel het ricottamengsel over de aubergine
  • Bak het geheel 25 minuten goudbruin

skinny-moussaka-1

(Foto: Uit Pauline’s Keuken)

Eet smakelijk!