Gourmetten met vis Helemaal hip tijdens de feestdagen

Gourmetten is leuk! Het is ook hartstikke makkelijk: je haalt gewoon een kant en klare schaal met vlees bij de supermarkt (of nog beter: je bestelt het bij de slager), slaat een paar lekkere stokbroodjes en sausjes in, pannenkoekenmix, wat groentetjes en een salade. Oh en vergeet de wijn niet!

Dit jaar ga ik iets nieuws proberen: gourmetten met vis. Het is iets lichter dan wanneer je met vlees gourmet, en aangezien ik al weet wat er op het toetjesmenu staat, lijkt het mij een heel goed idee om een beetje ruimte over te houden hiervoor!

Tonijn, zalm, garnalen… Jamjamjam! Ik ga een lekker pittig sausje (met veel knoflook!) maken om de garnalen in te dippen voordat ze op de plaat gaan. Zalm is fantastisch lekker met een beetje citroen en dille. Tonijn vind ik het lekkerste zonder iets erbij (het allerliefst eet ik het gewoon rauw), maar mocht je het lekker vinden kun je er een citroen/rode peper/knoflook sapje overheen gooien. Een beetje limoenmayonaise doet ook wonderen!

Ik ben een groentefanaat en ben dan ook van plan om er gewoon een pan met broccoli en een pan met sperziebonen bij te zetten, voor de liefhebbers.