InstaMama’s en waarom ze zo leuk zijn

Instagram: ik ben er gek op. Ik volg allerlei soorten mensen, gewoon omdat dit me interesseert en inspireert. Ik kijk mee in de levens van Rihanna, Enzo Knol, Lauran Graham en Andre Hazes, maar volg ook Bobbie; de hond van mijn nichtjes – en volg updates van verschillende organisaties zoals CliniClowns, Save the Children en KLM.

Ook volg ik een aantal InstaMama’s; gewoon omdat ik het leuk vind. Ik ben zelf geen mama, maar ik kan me helemaal voorstellen dat Instagram een perfecte plek voor hen is om ervaringen, filmpjes en foto’s met elkaar te delen. Zelf geniet ik enorm van de snoepige plaatjes die elke dag in mijn tijdlijn verschijnen en lach ik me rot om de grappige verhalen die hier vaak bij komen kijken.

Hier een lijstje van mijn favoriete InstaMama’s:

Danique, mama van Floris (5), Hugo (3,5) en Charlotte (7 maanden). @life_of_mama_nique

Bijna dagelijks post Danique heerlijke kiekjes van haar familie. Drie ontzettend schattige en knappe kids hebben hierin de hoofdrol. Ook deelt Danique foto’s van de kinderkamertjes, nieuwe kinderkleren en grappige kinder-blunder-momenten. Ik word altijd blij van de vrolijke koppies die dankzij mijn bijna-naamgenoot op mijn Insta-tijdlijn verschijnen.

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-20-40-1

 

Kim, mama van Muck (6 maanden). @muckepuk 

Iedereen is gek op Muck. Een prachtig, blij kereltje – en de grote trots van mama Kim Kötter en papa Jaap van Reesema. Maarliefst 159.000 volgers worden (bijna) dagelijks opgevrolijkt door het lieve snoetje van Muck, die druk naar iedereen zwaait op Venice Beach en heerlijk sabbelt op de microfoon van een NPO1-verslaggever. Mama Kim heeft een trouw netwerk van mama’s om zich heen gebouwd waarbij ze alles kan delen&vragen over het moederschap. Een echte aanrader om te volgen!

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-21-43

 

Mathilde, mama van Julie (5 jaar) en James (3 jaar). @coffeeandkids.nl 

Coffee and Kids – zowel de website als het Instagramaccount – staat bomvol met fantastische verhalen, foto’s en filmpjes over het mama-zijn. Mathilde deelt regelmatig kiekjes van haar kinderkamers, nieuwe kinderkleding en natuurlijk van haar twee pareltjes van kinderen, Julie en James. Heerlijke ‘peuterpraat’ en ‘kleuterdrama’ waar we allemaal van genieten.

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-23-48

 

Marjon, mama van Maxime (3 jaar). @mamatothemax_nl 

Marjon is de mama van het knappe meisje Maxime en verwacht haar tweede kindje over drie weken. Haar succesvolle blog MAMA to the max staat vol met ervaringen, verhalen en tips over het moederzijn, gezondheid van jou & je kind, zwangerschap en opvoeding. Via Instagram genieten we mee van het schattige meisje Maxime en de prachtige babybuik van mama Marjon. We raken geïnspireerd van de prachtige babykamer die voor het kleintje staat te wachten en zijn massaal verliefd geworden op Maxime, die in de meest schattige outfits op onze tijdlijn verschijnt. Oh… Ze geven trouwens ook regelmatig leuke hebbedingetjes weg!

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-24-29

 

Jennifer (mama van tweeling Yasmina en Jayson, 2 jaar) en Hanna (mama van Eljada, 2 jaar en Josia, 6 maanden). @mamasophakken 

Deze twee mama’s hebben samen de blog Mama’s op Hakken opgericht. Zij delen hun persoonlijke verhalen&ervaringen, maar zetten ook elke week een andere mama en hun verhaal in de spotlights. Tips over leuke meubeltjes voor de kinderkamer, schattige kinderkleding, kleutercrisis, zwangerschap, tips over zindelijkheid en andere opvoedingsperikelen en uiteraard ontelbaar veel mooie, lieve en inspirerende foto’s van het kroost zelf. Voor mama’s en mama’s to be een echte aanrader!

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-26-47

 

Maartje, mama van Milan (4 jaar) en Luca (1 jaar). @maartjedemos

Deze stijlvolle mama post elke dag prachtige foto’s van haar kleintjes. Nieuwe outfits, speelgoed en interieur inspiratie zijn orde van de dag voor Maartje en haar volgers smullen hiervan. In de beschrijvingen van haar foto’s heeft Maartje het over de typische situaties waar je als moeder zijnde in terecht komt. Slapeloze nachten, kinderen die in de nieuwe wasmand willen wonen, koorts en snotneuzen en vooral heel veel leuke, grappige en schattige kiekjes van Milan en Luca. Dit mooie, Nederlandse gezin woont in Duitsland en de kinderen worden dan ook tweetalig opgevoed. Dit brengt volgens mama Maartje vaak leuke en aparte situaties met zich mee. Het is een feest om Maartje in je tijdlijn te zien verschijnen!

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-27-53

 

Esra, mama van Elif (1 jaar). @Zoet.elief

Last but not least: de ondernemende mama van Elif: Esra. Zij maakt zelf kleding en accessoires voor haar kleine prinsesje en omdat ze hier zoveel complimenten over kreeg, is ze dit ook voor andere mama’s gaan doen. De naam van haar Instagramaccount liegt er niet om: lief liever liefst. En wat een talent deze mama heeft! Buiten alle mooie spulletjes die mama Esra post, komen er ook regelmatig hilarische en schattige filmpjes van de kleine spruit naar buiten. Het filmpje dat het kleine meisje in bad zit en compleet uit haar dak gaat door de piepende badeend, heeft mij enorm aan het lachen gemaakt. Een prachtig meisje!

schermafbeelding-2016-11-18-om-15-29-07-1

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *