Klaar voor 2020… The good ànd the bad!

Het is weer zover: oudjaarsdag. Het is 15:00 ’s middags en ik lig nog steeds in mijn bed, in de hoop dat ik het dan vanavond wat langer vol kan houden. Ja, ik ben ook een jaartje ouder geworden ;)… Al scrollend langs allerlei ‘goede voornemens’ voor 2020 en en met enorme vuurwerkknallen op de achtergrond, beginnen mijn vingers te jeuken. Want 2019 is een enorm intens jaar geweest. Alles heb ik eruit gehaald, the good and the bad. Ik heb momenten beleefd dat ik bij mezelf dacht: ‘wow, ik ben nog nooit zó gelukkig geweest’, en er zijn momenten geweest dat ik dacht: ‘joe, ik sluit mezelf op in mijn kamer en kom er de komende 16 jaar niet meer uit, FU allemaal!’.

 

Het is bi-zar hoe snel de tijd gaat, maar vooral hoeveel er in 12 maanden kan gebeuren. Het lijkt net een paar weken geleden dat mijn vriendinnetje Sharon en ik aan een fles champie hingen in één of andere vette rooftopbar in Kuala Lumpur om 2019 in te luiden, maar dat is gewoon alweer een jaar geleden. Aan de andere kant lijkt dat moment een lifetime ago, omdat ik afgelopen jaar enorm veel over mezelf heb geleerd. Ik ben gaan lezen, me gaan verdiepen in mindfullness en meditatie, rustiger geworden, maar ook Het Leven Zelf heeft me afgelopen jaar een aantal flinke bitchslaps gegeven die me wel een paar lesjes geleerd hebben. En dat is prima, ik ben weer opgekrabbeld en neem alles mee naar het volgende decennia om daar het beste van te maken. Je moet door de diepste dalen gaan om de hoogste toppen te kunnen bereiken, toch?

 

Best een eng idee als ik me bedenk hoe mijn leven er uitziet bij de volgende decenniawissel! Als ik kijk hoeveel er sinds 2009 veranderd is… In 2009, nu moet ik even goed gaan nadenken… Zat ik nog op de middelbare school! Toen waren we net naar het Gooi verhuisd. Was ik net zo oud als mijn -toen nog heel klein- nichtje Nina nu is. Sinds de vorige decenniawissel heb ik twee scholen afgerond, waarschijnlijk wel 20 baantjes versleten en 30 vriendjes (haha grapje), ben ik voor het eerst op mezelf gaan wonen en een keer of 15 verhuisd (geen grapje)… Heb ik mijn droombaan gevonden en reizen gemaakt waarvan ik in 2009 niet had durven dromen. Vriendschappen achter me gelaten, nieuwe vriendschappen gesloten, en gelukkig zijn veel vriendschappen van toen er nog steeds! Mijn broertje Eef is van schattig klein kleutertje naar een 2 meter lange puber met een stem die nog zwaarder is dan een basgitaar getransformeerd: maar is gelukkig nog steeds net zo lief en goed als hij altijd al was! En nòg knapper ;).

 

Over wat er in de komende tien jaar allemaal gaat gebeuren, denk ik maar niet teveel na. Ik zit op de goede koers en weet in ieder geval wel dat 2020 een jaar gaat zijn waar ik wederom àlles uit ga halen, iets meer good en iets minder bad… Maar wel meer ga letten op mezelf, door mijn FOMO in te dammen en wat vaker prioriteiten te stellen en ook voor mijn rust en well-being te kiezen. Bovendien staat er een enorm avontuur op me te wachten, waar ik later nog op terug ga komen…!

 

Ik wens hierbij iedereen een heerlijke avond, en proost op een te gek 2020!