Meditatiestress

Regelmatig krijg ik van mensen te horen: “Jan, jij moet echt eens gaan mediteren. Word je lekker rustig van”. Niet dat ik zo’n rond stuiterend typetje ben hoor, helemaal niet zelfs. Ik heb een topconcentratievermogen en ben over het algemeen hartstikke rustig. Toch is het in mijn hoofd af en toe een gekkenhuis en ga ik in 1 uur tijd door wel 50 verschillende moods. Supervermoeiend, I know.

Ik neem zelden de tijd om – zoals zij dat dan zeggen – even helemaal niets te doen. Niets doen bestaat niet in mijn wereld. In mijn rustmomenten kijk ik altijd naar een serie, film of lees ik een boek. Naar mijn mening is dat goed genoeg, maar velen zijn het hier niet mee eens.

Mijn gemiddelde dag vliegt voorbij dankzij werk en een telefoon die nooit ophoudt met zoemen. “Nog even dit, nog even dat en oh ja, niet vergeten om dit nog te doen…”. Als ik ’s avonds thuiskom, heb ik grote behoefte om even tot mezelf te komen.

“Hé! Tot jezelf komen! Ga lekker mediteren dan!”, hoor ik jullie al roepen. Nee: het lukt me niet met mediteren. Ik heb het heus weleens geprobeerd. In de kleermakerszit voor het raam, geurkaarsjes aan en ‘focussen op de ademhaling’. En het enige wat er op zo’n moment door mijn hoofd gaat is: “Focus focus focus focus niet aan andere dingen denken Jan focus focus oeh lekkere vanille geurkaars GODVERDOMME JAN FOCUS!!!!”.

Misschien moet ik toch maar eens een lesje gaan nemen, ik denk dat er een wereld voor me opengaat. Wat zijn jullie ervaringen met meditatie?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *