Pfff, ik plof!

Elk jaar is het weer hetzelfde: dat plofgevoel na de kerstdagen. Het liefst loop je heerlijk in je joggingbroek rond. Dat gevoel ken ik. Ik heb het helaas niet alleen na de Kerstdagen en ik ben het helemaal zat. Ik voel me net een zwangere olifant en na drie Kerstdiners heb ik mezelf voor de laptop laten hijsen en ben ik op zoek gegaan naar gezonde, lekkere en vooral lichte receptjes om mezelf weer een beetje in shape te krijgen.

Helaas betekent dat ook dat ik weer moet gaan sporten. Opzich vind ik het sporten niet zo erg: maar ik moet 20 minuten fietsen naar de sportschool en dàt houdt me tegen. Stom he?! I know. Maar goed; de receptjes! Ik maak er een receptenreeks van, zodat we het allemaal rustig op ons kunnen laten inwerken. Trouwens: ik ga wel pas 1 januari beginnen. De week tussen Kerst en NYE zit bij mij namelijk ook volgepland met allerlei sociale gezelligheden waar vaak eten en wijn bij komt kijken. Dat mag dus ook niet meer he: wijn. Oef.

We beginnen simpel en verrukkelijk: gevulde courgettes. Dit recept is voor 4 personen en komt van Chickslovefood.com.

Wat heb je nodig?

200 gram quinoa
4 courgettes
2 kleine uien
2 handjes walnoten
2 flinke theelepels Ras el Hanout kruiden
8 flinke eetlepels Hüttenkäse

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Maak de quinoa klaar zoals het op de verpakking staat vermeld
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit
  • Snijd het vruchtvlees fijn en snijd ook de ui in kleine stukjes
  • Hak de walnoten in hele kleine stukjes
  • Giet de quinoa af
  • Meng het vruchtvlees van de courgette, de ui en de Ras el Hanout kruiden. Voeg wat peper en zout toe
  • Voeg het mengsel in de courgettebootjes
  • Schep hier de Hüttenkäse overheen
  • Besprenkel met olijfolie en zet ze 20 minuutjes in de oven

Indien gewenst kun je het serveren met een stukje vis/vlees/aardappeltjes. Eet smakelijk!

gevulde-courgettes-met-quinoa1-738x519

(Foto: Chickslovefood.com)