Vitaminebom waar je je vingers bij aflikt! Oosterse salade met vis

Een vitaminebom waar je je vingers bij aflikt. Je hebt een iets groter boodschappenlijstje dan normaal, maar geloof mij als ik je vertel dat het de moeite waard is. Het recept komt van ChicksLoveFood.com. Daar gaan we!

Boodschappenlijstje (voor 4 personen):

Voor de salade

– 1 zak gemengde salade
– 2 bakjes gamba’s (ik heb ongepelde gebruikt)
– 2 grote tonijnsteaks
– 2 avocados
– 1 courgette
– 2 handjes champignons, gehalveerd
– 2 uien
– 1 komkommer, in blokjes
– 15 cherrytomaatjes, gehalveerd
– 3 eetlepels chilisaus
– versgemalen peper en zout
– wat sesamzaadjes
– 2 teentjes knoflook
– scheutje olijfolie
– een paar blaadjes basilicum voor de garnering

Voor de dressing

– 3 cm verse gember
– 5 eetlepels lichte sojasaus
– 3 eetlepels rijstazijn
– 4 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels mayonaise
– 1 teentje knoflook
– mespunt wasabi

Bereiden

  1. Je doet alle benodigdheden voor de dressing in een kom en mixt het door elkaar met een staafmixer
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de uien, knoflook en courgette toe
  3. Even doorbakken en voeg vervolgens de gamba’s en chilisaus toe. Goed mengen, op hoog vuur doorbakken en zet daarna het vuur weer wat lager
  4. Verwar de grillpan en bestrijk de tonijnsteak met olijfolie. Gooi er ook wat peper overheen. Bak de steak heel kort door zodat het van de binnenkant mooi roze blijft.
  5. Verdeel de salade over de borden
  6. Verdeel de tomaatjes, komkommer, uien en courgette over de salade
  7. Maak een rondje van de stukjes avocado en wissel deze af met gamba’s
  8. Snijd de tonijnsteak in mooie plakjes en plaats deze in het midden van de salade
  9. Druppel de dressing over de salade en maak het af met wat sesamzaadjes en blaadjes basilicum

Smakelijk!